La iniciativa –desenvolupada per Bûmerang, Ecogots, Areas, AEI Clúster Envase y Embalaje de la Comunitat Valenciana, AEI Clúster Foodservice i l'equip de inèdit– implementarà el sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) en els principals establiments de restauració en entorns de viatgers mitjançant una arquitectura client-API-microserveis (app).
El nostre objectiu és reduir la generació de residus i reduir la utilització de plàstic d'un sol ús a través de models de venda i consum més responsables, és a dir, a través de la reutilització. Des de la Unió Europea s'està apostant cada vegada més per la reutilització, i amb aquest projecte es pretén demostrar la viabilitat d'un sistema SDDR per al sector alimentari de menjar per a emportar.
A través de l'App de Bûmerang, pots aconseguir el teu envàs d’Areas (100% biodegradable i fabricat per Ecogots a partir de pela d'arròs), i començar a formar part del canvi!
Amb aquesta acció, Areas preveu reduir un 30% en envasos d'amanides, el que correspon a més de 44.000 unitats d'amanides/any, i estalviar fins a 1000 kg de plàstic en un sol any.
Sofía Garín, project manager d’inèdit i responsable de l’UX del projecte, afirma que Road To Reuse “és un clar exemple de col·laboració entre empreses per a fer possible la reutilització. Per a ser capaços de dissenyar una bona solució necessitem proves pilot i col·laboració, no únicament de les empreses sinó també de les persones consumidores.”
A més a més, afegeix que és l'exemple perfecte per a veure com els equips de mètriques circulars i ecodisseny d’inèdit s'uneixen per a treballar conjuntament i aconseguir el propòsit d'en un mateix projecte.
El projecte AEI-010500-2022b-90 està cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) mitjançant la segona convocatòria d’AEIs del 2022 en el marc dels ajuts Next Generation i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
25 abril 2025
Des del Clúster Foodservice, seguim apostant per la innovació tecnològica amb el Projecte Norman, una iniciativa que busca optimitzar el procés de transformació del blat en farina, millorant l’eficiència, la qualitat i la sostenibilitat dels processos de molineria.
14 abril 2025
Des del Clúster Foodservice continuem apostant per la sostenibilitat i la innovació en el sector. Actualment, estem treballant en Agrival, el projecte estratègic que té com a objectiu desenvolupar circuits òptims per a la gestió de residus i simplificar els processos de la cadena alimentària, tot disposant d’eines de càlcul de petjada mediambiental per procés.
4 abril 2025
Des del Clúster FoodService, continuem avançant amb Valorafood 2.0, una iniciativa que té com a objectiu transformar els subproductes derivats de la indústria del filetejat de tonyina i bacallà en productes d'alt valor afegit, mitjançant l'aplicació de tecnologies innovadores que afavoreixin la reducció del malbaratament alimentari i millorin la revalorització d'aquests recursos.
Buscador de continguts del clúster
Comentaris